Вокална групa "Йо-хо-хо" Официален сайт - "Йо-хо-хо" - история
Вторник, 27.06.2017, 18:36

Вокална група "Йо-хо-хо" Официален сайт

Сайт меню
Календар
«  Юни 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Мини-чат
200
Регистриран в
Статистики

Общо онлайн: 1
Гости: 1
Потребители: 0
free counters < !-- --> YooBG - Българският портал

"Йо-хо-хо" - история

Лого - "Йо-хо-хо"История на вокална група "Йо-хо-хо"

Из живота на вокална група (музикално – театрална формация) „Йо-хо-хо”


Художествен ръководител – Таня Димитрова Вокална група „Йо-хо-хо” е създадена през 1990 година. Още със създаването си активно се включва в училищни и общоградски празници. Няколко години след създаването си се преименува на музикално - театрална формация „Йо-хо-хо”. Интересът на учениците към такава дейност е голям. Те сами изработват необходимите декори или помагат с идеи за костюмите. Първото представление на детски мюзикъл е през 1994 година. През 1996 година следва втори, а през 1999 година – трети мюзикъл. Постановките се представят многократно пред ученици от училището, пред общественстта на квартала. Има представления и на сцената на Младежки дом – гр. Ямбол.

От 2001 година дейността на формацията е преустановена и е преименувана на вокална група. От тогава тя развива активна дейност, като се включва в училищни и много общоградски тържества. Има изяви на почти всички сцени в града – читалище „Зора”, Младежки дом – гр. Ямбол, Голяма Зала на Община Ямбол, Син салон на читалище „Съгласие”, сцената на НТС, сцената на Куклен театър.

 Вокалната група има участия на тържества, посветени на Деня на детето, за 24. май, за завършване на учебната година, Коледни тържества, Деня на Европа и др. Представя се и във фестивала „Родило се, преродило” в Ямбол, във фолклорен фестивал в гр. Ст. Загора, в концерт на Тракийското дружество.

 През 2003 година групата участва на тържества в гр. Шипка, посветени на Освобождението на България. През същата година осъществява творческа среща с композитора Хайгашод Агасян. Ежегодно ВГ„Йо-хо-хо” участва във Фестивала на Руската песен, като през 2004г. и 2005 година пее и в Националния фестивал в град София и получава награда за отлично представяне.

Всяка година в училище се провеждат няколко концерта и тържества ( за Патронния празник на училището, за Деня на Народните Будители, за 24. май, Трети март, за завършване на учебната година и др.), като към групата се присъединяват много ученици от училището.

 През 2005г. на голям концерт в Син салон на читалище „Съгласие”се чества 15г. от основаването на групата.През 2006 година вокална група „Йо-хо-хо” е наградена с Почетна грамота от Общински съвет – гр. Ямбол. Грамота получава и от директора на училище „Й. Йовков”. Традиция е вокалната група да се представя ежегодно на десетина концерта в училище и на градско ниво.

През учебната 2007/2008г. се възобновява музикално-театралната дейност на групата, чрез участие в спечелен проект – „Изкуството – обединяваща сила” (екип на проекта – Николина Георгиева, Таня Димитрова, Славка Христова, Бонка Динева). Закупена е озвучителна техника и са ушити специални костюми за децата-артисти. Много ученици от училище „Йордан Йовков” проявяват голям интерес към музикално – театралната дейност и имат желание да участват в такива постановки. Броят на участниците непрекъснато расте. През май 2008 г. се проведе първото представление на детския мюзикъл „Калпазански аеробик” на сцената на куклен театър при много голям успех. Участниците получиха грамота от директора на училището. МТФ „Йо-хо-хо” участваха с откъси от детския мюзикъл и на общоградските тържества по случай 24 май и за празника на града.

 През 2008 година групата участва в откриването на учебната година и на ОДК.
Вокална група „Йо-хо-хо” изнесе концерт през ноември 2008 година по случай 20 години ОУ „Йордан Йовков” и така участва в спечеления проект „20 години постоянство в успехите”. През 2009 год. участва в празничен концерт по случай 8 април – Международен ден на ромите и във връзка с проекта „Да запазим ромските традиции”, реализиран от ОУ „Йордан Йовков”, гр.Ямбол и финансиран от фондация „Мостове над Тунджа”. Всички се насладиха на празничния концерт по случай 24 май, 2009 г. Вокална група „Йо-хо-хо” представи богатсво от песни в различни жанрове и стилове. Откриването на всяка учебна година е традиция да става с участието на вокалната група.
В коледното тържество през 2009 г., организирано от ОДК, взе участие и "Йо-хо-хо".

На 15.I.2010 г. участвахме в тържество в нашето училище по случай Банго Васил и във връзка с проекта "Стъпка по стъпка", финансиран от фондация МАТРА

През месец март 2010 г. вокалната група участва в Детския фолклорен празник "Родило се, преродило ..." и спечели III награда.

На 20. V. 2010 г. ВГ "Йо-хо-хо" празнува своя 20-годишен юбилей. Концерта се проведе в куклен театър "Георги Митев", гр. Ямбол. Повече за концерта може да прочетете в Отзиви в пресата. Ето снимки и запис на юбилейния концерт.